Verhuizen met kinderen

Op de dag van de verhuizing de helft nóg niet ingepakt omdat je te weinig verhuisdozen hebt.
Je babyvoeding érgens in een doos zit, terwijl je net de laatste schep in de fles doet…. Even bellen met je moeder. Maar je telefoon, waar had je die ook alweer neergelegd? Ik geef je dé tips voor een stressvrije verhuizing. En geloof me, je krijgt deze tips van een ervaringsdeskundige die van schade en schande wijs is geworden.

Plannen plannen plannen

Start op tijd met het maken van een planning. Belangrijk: schrijf op wát er gebeuren moet en plan in je agenda wannéér dat moet. Begin hier 3 à 2 maanden van tevoren mee zodat je kunt schakelen als er dingen niet lopen als verwacht. Op internet vind je veel planners.
Vergeet niet tijdig te regelen dat je post wordt doorgestuurd en informeer de gemeente.

Bestel genoeg verhuisdozen

Zorg dat je voldoende verhuisdozen bestelt, niets is zo vervelend als dat je steeds moet bijkopen of lenen en je niet verder kunt met inpakken.
De stelregel is: Als je alleen woont in een 1- of 2-kamerwoning heb je gemiddeld 20 verhuisdozen nodig. Een klein gezin gebruikt al snel 40 tot 60 dozen. De bekende fruitdozen hebben minder ruimte en zijn minder betrouwbaar.

Opruimen

Het fijne van verhuizen is dat ál je spullen door je handen gaan en je weer eens goed kunt opruimen. Begin bij je zolder of schuur en geef of gooi lekker weg wat je niet meer nodig hebt. Zo heb je overzicht over wat echt meegaat.
Breng wat niet meeneemt naar de kringloop of stort. Dan is dat weg voordat je gaat verhuizen.

Inpakken

Met kinderen is het extra lastig om alvast in te pakken, vaak heb je nog vanalles nodig en met kinderen om je heen inpakken is niet effectief. Regel daarom voor twee dagen oppas, haal een keer diep adem en pak alles in één keer in.

Breng zoveel mogelijk naar de nieuwe woning

Je bent vast al regelmatig in het nieuwe huis te vinden om te klussen of om de verbouwing in de gaten te houden. Probeer dan al spullen te verhuizen, dit scheelt weer op de dag zelf. Zorg dat ze stofvrij staan, zodat je niet alles bij uitpakken eerst moet afstoffen.
Mocht je in al deze tips geen heil zien dan bestaat er ook een verhuisservice die alle spullen voor je verhuist en weer in elkaar zet. Vraag wel even meerdere offertes op, hier kan best veel prijsverschil in zitten.

Kinderen eerst

Zorg er op de dag van de verhuizing voor dat de kinderkamers het eerste in orde zijn: bedden, matrassen, de geliefde knuffels. Als je rond bedtijd nog de bedden moet opmaken en de knuffel kwijt is… dan is het lastig je geduld te bewaren. Na zo’n hele dag sjouwen, uitpakken en in mekaar schroeven wil je moe en tevreden op de bank ploffen terwijl zij lekker slapen in hun nieuwe kamer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *